Katasztrófavédelem

2023.04.24. 12:33

Árokba esett lovat is mentettek a tűzoltók Nagyrédén

A hétvégén 9 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába.

HEOL

A vármegyei katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatás szerint a 4 tűzesetet és 2 műszaki mentést összesen 8 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

Szombaton délután a hatvani hivatásos tűzoltók kis területen égő szabadtéri tüzet oltottak el, városuk Utász utcájában. Este a gyöngyösi hivatásos tűzoltók húsz négyzetméterre kiterjedő száraz növényzet tüzét oltották el Gyöngyös Alaszka utcájában.

Vasárnap délelőtt kigyulladt az olvasztógép egy telephely csarnokában Egerben, a Mátyás király úton. Az elektromos művek munkatársai lekapcsolták a hálózatról a csarnokot, a város hivatásos tűzoltói és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat porral oltó készülékekkel oltották el a hat négyzetméterre kiterjedő tüzet, majd egy nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették a csarnokot. A lángok keletkezésekor nem tartózkodott senki az épületben, az ingatlan és annak elektromos hálózata nem károsodott a tűzben.

Egy erkélyre szerelt napelemes lámpa gyulladt meg délelőtt Egerben a Barkóczy úton. A világító eszköz az elektromos hálózattal nem volt összekötve, az ingatlan tulajdonosa a lángolást egy átnedvesített pokróccal szüntette meg. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták a helyszínt, a tűz nem terjedt tovább.

Kibetonozott vízelvezető árokba esett egy ló Nagyréde Szabadság útján, délután. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók állatorvos felügyelete mellett, egy erőgép segítségével emelték ki és adták át gazdájának az állatot.

Szalagkorlátnak ütközött egy autó délután az M25-ös autóút 13-as kilométerszelvényénél, Nagytálya térségében. Az egri és füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd megtisztították az utat a törmelékektől. Az eset során személyi sérülés nem történt.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában