Teljesen kiégett

2023.04.03. 14:38

Három gázpalackot hoztak ki a porig égett gyöngyöstarjáni házból

A hétvégén 11 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába.

HEOL

Teljesen leégett a családi ház Gyöngyöstarjánban

Forrás: HVMKI

A vármegyei katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatás szerint a három tűzesetet és négy műszaki mentést összesen hét hivatásos és ké önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett négy téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Portálunkon is beszámoltunk arról, szombaton este tűz keletkezett egy gyöngyöstarjáni családi házban a Széchenyi István utcában. Az épület több szobája, valamint a tetőszerkezete égett. Az esethez a gyöngyösi hivatásos tűzoltók két gépjárművel vonultak és három vízsugárral megfékezték a tüzet. Az egységek három gázpalackot hoztak ki az épületből, melyeket visszahűtöttek. A házat mindenkinek sikerült időben elhagynia, azonban az ingatlan teljesen lakhatatlanná vált. 

A katasztrófavédelem közlése szerint ugyancsak szombat este egy családi ház kéményében gyulladt meg a lerakódott korom este Istenmezeje Ady Endre utcájában. A pétervásárai hivatásos tűzoltók a kémény faláról az izzó részeket eltávolították, annak használatát felülvizsgálatáig megtiltották. A ház rendelkezett más fűtési móddal, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Beszámoltak arról is, hogy vasárnap háromszáz négyzetméternyi területen égett az elszáradt növényzet délután Tarnabodon, a Gárdonyi Géza utcánál. A hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói vízzel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában