Oktatás

2023.04.19. 08:28

Továbbképzésen vettek részt a hevesi katasztrófavédelem szakemberei

Hatósági és iparbiztonsági továbbképzést vettek részt a szakterület munkatársai.

HEOL

Egyebek közt a tavaly végrehajtott iparbiztonsági gyakorlatokat elemezték a szakemberek

Forrás: Sas Ádám/Heves MKI

Továbbképzést tartott csütörtökön a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a vármegyei katasztrófavédelem hatósági és iparbiztonsági szakemberei számára - értesültünk róla a katasztrófavédelem hivatalos weboldalán

Az esemény helyszíneként az egri katasztrófavédelmi kirendeltség szolgált, melyen húszan vettek részt. A továbbképzés Sas Ádám tűzoltó őrnagy, hatósági osztályvezető köszöntőjével, majd előadásaival kezdődött. A vezető számos témát érintett, kiemelte a jogszabályi határidők betartásának fontosságát, a tűzvédelmi műszaki irányelvek figyelembe vételét, illetve kitért a víztározók vízügyi felügyeleti ellenőrzéseinek menetére. 

Mint beszámoltak, délután Zelei László tűzoltó alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő előadás-sorozatát hallgatták meg a részvevők. Az alezredes elsőként a klórgázt felhasználó víztisztító technológiát alkalmazó üzemek és az ott található veszélyes anyagok tárolásának szabályait ismételte át. Ezt követően a vasúti és közúti veszélyes áruk szállításáról és az ezekkel kapcsolatos hatósági eljárásokról esett szó, majd a tavaly végrehajtott iparbiztonsági gyakorlatokat elemezték a szakemberek. Az esemény végén az előadók a felmerült kérdésekre is válaszoltak, majd eredményes munkát kívántak a kollégáknak.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában