Rajtaütés

2023.04.05. 12:01

Újabb orvhorgászokat értek tetten Kiskörénél

Fogassüllőt tartottak meg, ami tilos.

M. H.

Forrás: Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége halőri szolgálata március 28-án 21 óra 40 perckor a Tisza folyó vízterületén, a Kiskörei vízerőmű környékén horgászati tilalom alatt álló területen két embert vont ellenőrzés alá, akik mint kiderült, horgászatra jogosító okmányok nélkül horgásztak, és egyikük kifogott és megtartott egy fogassüllőt, mely az elkövetés idején fajlagos fogási tilalom alatt is állt – írták közösségi oldalukon.

A nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen jogosulatlanul horgászó személlyel szemben kiszabható halvédelmi bírság mértéke az állami horgászjegy hiánya esetén 30 ezer és 50 ezer forint között van, a területi jegy hiánya esetén 25 ezer és 50 ezer forint között mozog.

Kíméleti területen horgászati tevékenységet végző személlyel szemben kiszabható halvédelmi bírság mértéke 30 ezertől 100 ezer forintig terjedhet. A tilalmi idővel védett más hasznos víziállat jogosulatlan kifogása esetén kiszabható halvédelmi bírság mértéke 10 ezertől 100 ezer forintig terjed.

– A kíméleti területen való horgászat bűncselekmény is, ezért szintén eljárást kezdeményezünk az illetékes hatóságnál is. Reméljük, hogy az elkövetők az illetékes szervektől elnyerik méltó és minél súlyosabb büntetésüket – írták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában