Kikapcsolódás

2024.05.12. 12:38

Borkóstoló és izgalmas programok várnak pünkösdkor Markazon

Különleges boros élményt kínálnak a pünkösdi hétvégén Markazon. A borkóstoló mellett egyéb programokkal is kecsegtető eseményt először tartják közös szervezésben és karöltve a markazi önkormányzattal, a Náplonka fesztivállal összevontan.

Palágyi Edit

Ifj. Gál Tibor, borász

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Egy különleges borkóstoló élményt kínálnak májusban a legjobb hazai és határon túli borászokkal – Bukolyi Marcell (Bukolyi Marcell Wine Farm), Gál Tibor (Gál Tibor Pincészet), Major Levente (Levente Wine) és Sagmeister Ernő (Sagmeister Winery) egy nyáresti, önfeledt piknik keretében Markazon. A résztvevők varázslatos környezetben és remélhetőleg remek hangulatban kapcsolódhatnak ki a markazi Kézműves Házban és Szent István Parkban.

Borkóstoló és sokféle program lesz, igazi ászok borait kínálják pünkösdkor Markazon
Fotó: Beküldött

- A tavalyi rendezvény nagy sikere után, ahol Sütő Zsolt, Ludányi Balázs, Sziegl Balázs és Tarnóczi Zoli varázsolt el minket jobbnál - jobb és igazán kiemelkedő tételekkel a markazi Kézműves Házban, most ismét a Mátra legszebb völgyébe költözik az esemény. Hagyományteremtő jelleggel minden nyáron egy olyan piknikre szeretnénk meghívni Titeket és 4 olyan borÁSZt, akik tényleg a borkészítés legnagyobb ÁSZai és jogosan váltak a hazai borkultúra ikonikus alakjaivá. A koncepció továbbra is változatlan, minden eseményre meghívunk egy határon túli borászt, egy natúr borászt illetve egy-egy borászt a mátrai és egri borvidékről. Idén egyből két kiváló termelőt is az egri borvidékről - így invitálnak a szervezők. 

A résztvevőknek lehetősége lesz személyesen találkozni a kedvenc borászaikkal illetve egy eseményen belül összehasonlítani hazánk legjobb natúr illetve hagyományos erjesztési eljárással készített tételeit. A teljes pünkösdi hétvégére tartalmas programokkal várják a vendégeket Markazra. 

A már péntek este érkezők számára kellemes relaxáló séta és borkóstolási lehetőség (Kovács Pince) a Markazi-tó partján. A Kovács Pince borteraszán palackos tételeket kóstolhatnak, illetve bármikor bekapcsolódni a Kovács Péter által vezetett 3 vagy 5 tételes borkóstolóra. Május 18-án, szombat délelőtt panorámatúra az ország legmagasabb pontjától, majd Kékestetőről vissza. Az este folytatása a Szent István Park nagyszínpadán, 19 órától az Ismerős Arcok koncert. 

 Vasárnap délelőtt vízi programokkal várnak, lehetőség lesz SUP és kajakok kipróbálására a Markazi-tavon a Mátrai Erőmű Vízibázisáról indulva - összegezték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában