Szüreti mulatság

2023.09.03. 10:20

Markazon mustkóstolás, fröccsivó- és hajfonatszépség-verseny is volt + fotók

A hagyomány idén is élményt adott a község szüreti mulatságán.

Szabó István

Szüreti mulatság Markazon

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Markazon hagyományosan a Kézműves ház udvarán rendezték meg szombaton az idei szüreti mulatságot. Az esemény szlogenje – Ahol élmény a hagyomány – idén is jól tükrözte a hangulatot. A szervezők élményekkel, sok finomsággal, játékokkal, versenyekkel, vásárfiával, koncertekkel készültek. 

A szomszédos Kondérosok utcájából a vadfőző verseny jóvoltából már jókor ínycsiklandó illatok szálltak a mulatság helyszíne felé, ahol a tradicionális mustkészítéssel ismerkedhettek az érdeklődők, mi több, meg is kóstolhatták a szőlő frissen préselt levét. Eközben már énekelt az Örökifjak Daloskört, a helyi óvodások is bemutatták a műsorukat, aztán pedig a nagy kedvenc Táncoslábú Nagyik fellépése következett. Mindezt persze nem láthatták azok, akik a hagyományos bortúrán vettek részt, hogy a helyi pincészeteket meglátogatva pohárral a kezükben fedezzék fel Markazt. A Kézműves ház udvarán a továbbiakban a Mono Band után a Fiastyúk Néptáncegyüttes lépett a színpadra, majd hagyományosan Báder Ernő cigányzenekara muzsikált. Közben a hölgyek, illetve az urak a saját kedvükre való szórakozást is találhattak maguknak. A lányok, asszonyok a legszebb hajfonat címéért vetélkedhettek, sőt a Matyódesign divatbemutatóját is megtekinthették. A legbátrabb férfiak ugyanakkor fröccsivó versenyen állhattak helyt.  

Az esti programokat Holló László polgármester köszöntője vezette be. Kuna Vali és testvérei élő koncerten léptek a nagyérdemű elé. Bemutatkozott a markazi tehetség Födő Míra, aki a szintén helybéli Mészáros Árpival adott zenés műsort. DJ Suby retró diszkója zárta a markazi szüreti mulatságot.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában