Katasztrófavédelem

2023.05.11. 07:23

Kamuhívással fárasztották a tűzoltókat, akik tüzek és kidőlt villanyoszlop miatt is vonultak

Szándékosan megtévesztő riasztás is érkezett az ügyeletre.

HEOL

Lámpaoszlop dőlt ki Egerben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Kedden 8 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 2 tűzesetet és 4 műszaki mentést összesen 6 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre. Mindezt Nagy Csaba katasztrófavédelmi szóvivő közölte portálunkkal.

A szóvivő a konkrét eseteket is megemlítette.

  • Elektromos vezetékre szakadt egy fa ága Egerben az Attila utcában délelőtt. A szigetelt vezetékről a város hivatásos tűzoltói csáklyával távolították el az ágat.
  • Közel ezer négyzetméteren égett növényi hulladék délelőtt Hatvanban a Strázsahegyi kertsoron. A hatvani hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.
  • Délután az egri tűzoltók a mentőknek segítettek egy lakásba bejutni.
  • Egy személyautó gyulladt ki délután Zsámbok Szent László útjánál. A hatvani hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során senki nem sérült meg.
  • Személykocsi és kisteherautó karambolozott délután Jászszentandráson, a Rákóczi úton. A hevesi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót, majd biztosították a helyszínt. A személykocsi két utasát a mentők kórházba szállították.
  • Kandelábernek ütközött egy gépkocsi este Egerben, a Bródy Sándor utcában. Az ütközés erejétől az oszlop kidőlt, egy lakóház ablakát betörve az egyik lakásba zuhant. Az áramszolgáltató szakemberei vonultak a helyszínre, a lakás lakható maradt. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában