Lopás

2023.05.10. 11:40

Az állványzaton át mászott be az iskolába a két fiatalkorú tolvaj Kiskörén

Épp egy vödörbe pakolták a szerszámokat, amikor észrevették őket.

HEOL

Betörtek az iskolába, hogy szerszámokat lopjanak

Forrás: Egri Járási Ügyészség

Szerszámokat akart lopni az a két fiatalkorú, akiket az Egri Járási Ügyészség dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének kísérletével vádol - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A szóvivő ismertette az eset részleteit is. A fiatalok 2021 nyarán hatoltak be a kiskörei általános iskolába, kihasználva azt, hogy ott éppen felújítási munkálatok folytak. A fiúk felmásztak az állványzaton, betörtek egy ablakot, amelyen át bejutottak az egyik terembe, ahol különböző kéziszerszámokat találtak. Ezeket épp egy vödörbe pakolták, amikor rajtakapták őket, úgyhogy a lopási kísérlet nem járt sikerrel.

A járási ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a szerszámtolvajokkal szemben. A fiatalkorú elkövetők egyikének esetében próbára bocsájtás mellett a pártfogó felügyelet elrendelésére is indítványt tett - tette hozzá dr. Konkoly Thege László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában