Garázdaság

2023.05.31. 12:13

Földre zuhant a 77 éves férfi, miután nekiesett a büntetett előéletű vállalkozó

Az Egri Járási Ügyészség vádol többrendbeli garázdaság mellett testi sértéssel, rongálással és ittas vezetéssel egy büntetett előéletű középkorú vállalkozót - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

HEOL

A szakember ismertette is az esetet. A férfi 2021 februárjában egy egri ABC parkolójában összeszólalkozott egy 77 éves emberrel, mivel nem tetszett neki, hogy hová állt be járművével a sértett. A vita során az erős testalkatú vádlott kiszállt az autójából és két kézzel hanyatt lökte az idős urat, amitől az nekiesett a bolt falának, majd a földre zuhant.

Mindez nem volt elég, közölte a szóvivő. Pár hónappal később a terhelt a szomszédjával keveredett vitába azt követően, hogy beparkolt annak kocsibeállója elé. A hangoskodással kísért konfliktusnak ekkor csak egy kerítésről leszakított tábla és egy szódásszifon látta kárát, melyet a vádlott mérgében behajított a sértett házának udvarára.

garázdaság, visszapillantó, egri járási ügyészség
A visszapillantót is leszakította az agresszív férfi
Forrás: Egri Járási Ügyészség

2021 októberében a férfi Egerben, a Hatvani kapu téri kereszteződésben egy taxi visszapillantó tükrét szakította le azért, mert a taxis előzőleg rádudált - sorolta dr. Konkoly Thege László. - Mivel az elkövető ez után még meg is rugdosta a személyszállító járművet, nem csoda, hogy abban közel kétszázezer forintos kár keletkezett. A cselekményt követő rendőri intézkedés nyomán az is kiderült, hogy a terhelt közepesen ittas állapotban vezette az autóját a lakásától a Törökfürdőig.

Hozzátette, a járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság – beismerése esetén – másfél év végrehajtandó börtönt, két év közügyektől eltiltást, valamint egy év hat hónap járművezetéstől eltiltást szabjon ki a vádlottal szemben, egyben rendelje el a korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének a végrehajtását, és kötelezze őt kártérítés megfizetésére.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában