Összefoglaló

2023.05.08. 17:35

Sok sérülést okozott a biztonsági öv hiánya a hétvégén Hevesben

Voltak gyorshajtók, gyalogos szabályszegők, gondatlan vezetők.

HEOL

Az elmúlt héten vármegyénk közútjain 15 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyből egy eset halálos, hat eset súlyos sérüléssel, nyolc eset pedig könnyű sérüléssel végződött. Ezen esetek során összesen 24 fő szenvedett sérülést. Mindezt Lázár Levente vármegyei rendőrségi sajtóreferens közölte portálunkkal.

A szakember közölte, a balesetben megsérült személyek közül két fő gépjárművezetőként és hat fő utasként úgy sérült meg, hogy nem használta a biztonsági övet.

A baleseti okok között a sebesség hibás megválasztása, az elsőbbségi jog meg nem adása, a gyalogos szabályok megszegése, elalvás, illetve figyelmetlen, gondatlan vezetés is szerepelt.

Vármegyénk közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a balesetek megelőzése érdekében a rendőrség felhívja a figyelmet az alábbiakra:

  • Gépjárművet vezetve, vagy abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata! Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse.
  • Felhívják továbbá a figyelmet arra, hogy csak kipihenten, a vezetésre alkalmas állapotban üljenek volán mögé. Amennyiben menet közben fáradtnak érzik magukat, tartsanak rövidebb-hosszabb pihenőt, mellyel az elalvásból adódó balesetek megelőzhetők.
  • Gyalogosként lakott területen kívül fokozott óvatossággal, körültekintéssel, az úttest menetirány szerinti bal szélén közlekedjenek. Éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, a lakott területen kívüli úttesten, leállósávban, útpadkán közlekedő, tartózkodó gyalogosoknak láthatósági mellény viselése kötelező!

(Főoldali képünk illusztráció, forrás police.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában