Késés

2023.05.24. 17:30

Szembe mehetett egymással két vonat Selypnél

Fennakadásokat okoz a vizsgálat a vonatközlekedésben.

HEOL

Friss:

18 óra után újraindult a vonatközlekedés. A MÁV is válaszolt megkeresésünkre.

Korábban írtuk:

– Selyp és Apc-Zagyvaszántó között hatósági vizsgálat miatt szünetel a vonatközlekedés, az utasokat pótlóbusz szállítja. A Hatvan-Somoskőújfalu vonalon hosszabb eljutási időkre lehet számítani késő estig. 
A Somoskőújfaluból Hatvanba tartó, Pásztóról 15:07-kor továbbindult személyvonat (5813) és a Hatvanból Somoskőújfaluba 15:12-kor elindult személyvonat (5826) várakozásra kényszerül – írta Facebook-oldalán a Mávinform.

Hozzátették, A Somoskőújfaluból Hatvanba 17:12-kor induló személyvonat (5843) nem közlekedik. Selyp és Apc-Zagyvaszántó pótlóbusz szállítja az utasokat várhatóan 18:30-19:00-ig. Késő estig hosszabb eljutási időre kell számítani a Hatvan-Somoskőújfalu vonalon. A Somoskőújfaluból Hatvanba tartó, Pásztóról 15:07-kor továbbindult személyvonat (5813) és a Hatvanból Somoskőújfaluba 15:12-kor elindult vonat (5826) csak Zagyvaszántóig, illetve Selypig közlekedett. Az utasaikat a pótlóbuszokra a katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállították át.

Nagy Csaba, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunk érdeklődésére elmondta, két vonat nem tudott továbbhaladni, a hivatásos tűzoltók segítettek 55 utasnak vonatpótló buszokra átszállni.

Információink szerint két vonat ment egymással szembe, ütközés nem történt. Az esettel kapcsolatban kerestük a MÁV sajtóosztályát, amint válaszolnak frissítjük cikkünket. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában