Mentések

2023.06.19. 15:38

Autós csapódott egy villanyoszlopnak Egerben

Három műszaki mentésnél avatkoztak be Heves vármegye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói a hétvége folyamán.

HEOL

A balesetben nem sérült meg senki

Forrás: Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Egerben a Szvorényi utcában június 17-én hajnalban, melynek következtében az oszlop kidőlt, az elektromos vezeték pedig megsérült. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a műszaki mentéshez, az egység a járműről eltávolította az oszlopot és áramtalanította a járművet. A balesetben nem sérült meg senki – értesültünk róla a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldaláról.

Mint ahogy arról már portálunk is beszámolt, lezuhant egy ember a szarvaskői vár egyik sziklájáról június 18-án délután. Hozzátették, hogy az egri hivatásos tűzoltók és az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport szakemberei gyalog közelítették meg a helyszínt. Az egységek mentőkötél és hordágy segítségével lehozták a bajbajutottat, majd átadták a mentőknek.

Továbbá azt is megtudhattuk a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményéből, hogy túrázót mentettek Bélapátfalván, a Bélkő-hegyen is tegnap. A bélapátfalvai önkormányzati és önkéntes tűzoltók közösen az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport szakembereivel vasárnap délután siettek egy bajba jutott ember segítségére. Az illető olyan helyre tévedt, ahonnan nem tudott tovább haladni, ezért kért segítséget, de szerencsére nem sérült meg. A mentőegységek több száz méter hosszú kötélpályát építettek ki, amely mentén a túrázót biztonságos helyre vitték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában