Garázdaság

2023.06.12. 15:50

Félmeztelenül hívta verekedni utastársát a részeg férfi az Egerbe tartó buszon

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádat emelt egy középkorú román állampolgár ellen, aki tavaly decemberben a Kecskemét és Eger között közlekedő menetrend szerinti autóbuszon garázdálkodott ittas állapotban.

HEOL

Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész arról tájékoztatta portálunkat, hogy a jármű hátsó traktusában utazó férfi még Jászárokszállás előtt belekötött a buszvezetőbe, akit távoli ülőhelyéről szóban folyamatosan inzultált. Ez, az utazókat zavaró kiabálás egészen addig tartott, míg az egyik utas rá nem szólt, hogy fogja vissza magát. A vádlott erre felugrott, és olyan lendülettel ütötte meg a férfit, hogy annak leesett a szemüvege. A további bántalmazását a sértett csak úgy tudta megelőzni, hogy védekezésül ő is lekevert egy pofont a vádlottnak.

A terhelt erre letépte saját felső ruházatát, és a busz közepére állva félmeztelenül verekedni hívta utastársát. Újabb erőszakra azonban már nem került sor, mivel a busz időközben Vámosgyörkre ért, ahonnan a sofőr által odahívott rendőrök megbilincselve előállították a vádlottat a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra.

A járási ügyészség garázdaság vétségével vádolja az elkövetőt, akivel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a járásbíróságra benyújtott vádiratában.

(Főoldali képünk illusztráció Forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában