Sumák

2023.06.30. 10:27

Hónapokig lopták az áramot még a lebukás után is Tarnaörsön

Folytatólagos áramlopás miatt emelt vádat a Hevesi Járási Ügyészség egy tarnaörsi pár ellen.

HEOL

A középkorú férfi és élettársa 2021 januárjában a házukba bemenő méretlen utcai fővezetékre egy kampóval kábelt akasztott, aminek segítségével nem éppen biztonságos körülmények között szabálytalanul vételezték az áramot. Tettükre hamarosan fény derült, ezért az áramszolgáltató munkatársai 2021 nyarán megszüntették a fennálló helyzetet. Mindezt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

Hozzátette, a vádlottak a szerelők távozását követően tovább folytatták a lopást, csak akkor már a villanyóra-szekrényben manipuláltak, hogy jogellenes cselekményük ne legyen olyan feltűnő. Ezzel a módszerrel néhány hónapon át sikerült áramot lopniuk, de végül egy újabb ellenőrzés során ismét lebuktak.

Az élettársak ellen nyomozás indult, amit ügyészi vádemelés követett. Jelenleg már az ítélet is megszületett, amivel a bíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – a büntetett előéletű férfit felfüggesztett fogházbüntetésre, míg a nőt közérdekű munkavégzésre ítélte, egyben kötelezte őket arra, hogy térítsék meg az áramszolgáltatónak az általuk okozott, százezer forintot meghaladó összegű kárt - fogalmazott a sajtószóvivő ügyész.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!