Bűncselekmény

2023.06.19. 16:44

Letartóztatták a Lőrincinél lebukott embercsempészt, hosszú időre börtönbe mehet

A 21-es számú főúton kapták el.

HEOL

A gyanúsított által bérelt és vezetett jármű rakterébe tizenhárom illegális menekült volt bezárva

Forrás: Egri Járási Ügyészség

Az ügyészség indítványt tett arra, hogy az Egri Járásbíróság nyomozási bírája rendeljen el kényszerintézkedést azzal a külföldi férfival szemben, aki vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújtott 13 – magukat kurd nemzetiségűnek valló – személy jogtalan határátlépéséhez és Magyarországon történő átszállításához - tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós ügyész.

– A megalapozott gyanú szerint a lett állampolgárságú férfi 2023. június 16-án délelőtt Lőrinci térségében, a 21-es számú főúton közlekedett egy gépjárművel, amikor a rendőrök intézkedtek vele szemben. Ennek során megállapították, hogy a jármű zárt, áruszállításra kialakított, ablak és szellőztetés nélküli rakterébe szorosan egymás mellett ülve tizenhárom illegális menekült van bezárva, akiket a gyanúsított a több órás úton megállás, illetve megfelelő ellátás, továbbá szükségleteik biztosítása nélkül szállított - közölte az ügyész.

Kiemelte, a sofőr ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult büntetőeljárás a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

Hozzátette, az ügyészség főként azért indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert úgy ítélte meg, hogy a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye. A nyomozási bíró az ügyészi indítványt alaposnak találta, így egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A döntést az ügyészség, a gyanúsított és a kirendelt védő is tudomásul vette, így az véglegessé vált. 

Idén márciusban szintén embercsempészet miatt tartóztattak le két embert. Akkor a külföldi határátlépőkkel teli járművet a rendőrök az M3-as autópályán kapcsolták le.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában