Fegyházat kér a főügyészség

2023.06.18. 14:33

Szántőföldön át menekült Mezőkövesd felé, s dobálta el a drogot a vádlott

Két éve már, hogy egy kábítószert szállító férfi a szántőföldön keresztül fogta menekülőre a dolgot a rendőrök elől Mezőkövesd irányába. Az üldözők miatt a díler három nagyobb méretű pakettet is eldobott a földeken. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség fegyházbüntetést indítványoz a jelenleg – más ügyben – fogvatartásban lévő vádlottal szemben.

S. S.

A vádhatóság kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat, az autójában jelentős mennyiségű kábítószert szállító, a közúti rendőri ellenőrzés elől menekülve a szántóföldön a drogot eldobáló terhelt ellen.

A vádirat szerint a férfi 2021. év tavaszán – jövedelemszerzés céljából – ismeretlen forrásból szerzett kábítószert és azt értékesítette. Május elején, egy délutáni órán személygépjárműjével 84 darab pakettre csomagolt és eladásra szánt porszerű anyagú kábítószert szállított. Egy körforgalomhoz érve észlelte, hogy gépjárműellenőrzés miatt rendőri intézkedés történik. Ezt el akarta kerülni, ezért lehúzódott egy kanyarodó sávba, megállt és az autóját hátrahagyva, a szántóföldön futásnak eredt Mezőkövesd irányába.

A vádlottat a rendőrök üldözték, eközben a ruházatában lévő kábítószerekből három nagyobb méretű pakettet eldobott. A nyomozó hatóság lefoglalta az egységekre csomagolt kábítószereket, amelyek összességükben meghaladták a jelentős mennyiség alsó határát.

Az ügyészség a más ügyben fogvartartásban lévő férfival szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a kábítószerek elkobzásával.

Legutóbb fiatalokat értek tetten a Gyöngyösi Városrendészet emberei.

A rendőrök pedig drogdílereket is elfogtak a napokban, akik új pszichoaktív anyagot értékesítettek szintén Gyöngyösön és a környező településeken. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában