Bántalmazás

2023.07.07. 11:26

1500 forintért verte fejbe apját egy férfi Verpeléten

Börtönbe mehet tettéért az agresszív férfi.

Heol.hu

A férfi fejbe ütötte apját egy porcelán teáskannával, majd elszaladt

Forrás: Police.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Egri Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rablás bűntett gyanúja miatt vett őrizetbe egy verpeléti lakost - adta hírül a Police.hu.

Mint írták, a 28 éves férfi 2022. október 30-án 20 óra körül verpeléti otthonukban pénzt követelt az apjától, aki ezt megtagadta. Először úgy akart hatással lenni rá, hogy betörte a szobájában lévő televízió kijelzőjét. Ezt követően pedig – mivel továbbra sem érte el célját – életveszélyesen megfenyegette hozzátartozóját, majd a pénztárcát erőszakkal megszerezte és kivette belőle az 1500 forintot. Az apa próbálta visszaszerezni, viszont fia fejbe ütötte őt egy porcelán teáskannával, és elszaladt. A sértett az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérülést szenvedett.

Hozzátették, a bűncselekmény elkövetője később visszament a házba, ahol a kiérkező rendőrök elfogták, és a pénz jelentős részét megtalálták nála. Továbbá előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság 2022. november 2-án elrendelt. A nyomozó hatóság a vizsgálati szakaszban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban továbbította az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában