ítélet

2023.07.09. 20:30

Elítélték a szomszédját halálra gázoló gyöngyössolymosi nőt + videó

Elítélték, de nem kell börtönbe mennie.

Heol.hu

A gázolás után a sofőr egy bokrot is letarolt, majd ezután belement egy kerítésbe is

Forrás: TV2 / Tények

Halálra gázolta 65 éves szomszédját egy gyöngyössolymosi nő. Nagy valószínűséggel szokatlan volt neki a kölcsön autó, az automata váltó miatt. A Tények stábja kint járt a helyszínen és beszélt a nőnek a férjével is aki annyit nyilatkozott nekik hogy – Valószínűleg tévedésből rálépett a gázra a fék helyett.

A gázolás után a sofőr egy bokrot is letarolt, majd egy kerítésnek is neki ment. Az elgázolt szomszédnőhöz mentőhelikopter érkezett, azzal szállították el a kórházba. 

Testszerte súlyos többszörös életveszélyes sérüléseket szenvedett, hosszas küzdelem árán tudták csak stabilizálni az állapotát – nyilatkozta a Tényeknek Leskó Diána az Országos Mentő Szolgálat szóvivője.  A kórházban, mint ahogy a riportból is kiderült mégsem tudták megmenteni az asszony életét, nem sokkal később belehalt a sérüléseibe.

A bíróság elítélte a nőt a halálos baleset miatt. A Gyöngyösi Járásbíróság a vádlottal szemben közúti baleset okozásának vétsége miatt 1 év 2 hónap szabadságvesztést szabtak ki, aminek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztettem – informálta a Tényeket az Egri Törvényszék szóvivője, Nagy Tímea.

Tárgyalást nem kértek az ügyben, a sofőrt két évre eltiltották a vezetéstől. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában