Katasztrófavédelem

2023.07.13. 18:30

Villanyvezetéket szakított el egy autó szerdán Sarudon, bozótos égett Hatvanban

Szerdán 15 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 6 műszaki mentést és 4 tűzesetet összesen 10 hivatásos és 1 önkormányzati tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 5 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Heol.hu

Mint arról a vármegyei katasztrófavédelem hivatalos honlapján beszámolt, reggel a hatvani hivatásos tűzoltók a mentőknek segítettek egy hatvani ingatlanba bejutni. Valamivel később két autó ütközött Egerben, az Egri úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a kocsikat, majd az egyik járművet az útról letolták. A balesetnek nem volt sérültje.

Kora délután egy jármű villanyvezetéket szakított el Sarudon, az Üdülő soron. A tiszanánai önkormányzat tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. Emellett egy rakomány nélküli kisteherautó is kigyulladt Egerben, a Barkóczy utcában. Az autó vezetője a tüzet porral oltó készülékkel eloltotta, az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Személyi sérülés nem történt.

Ugyancsak délután harminc négyzetméteren égett növényzet és szemét Hevesen, a Dankó István utcában. A város katasztrófavédelmi őrsének tűzoltói vízsugárral oltották el a tüzet.

A késő délutáni órákban távközlési vezetékre szakadt egy ág Hevesen, a Kossuth Lajos utcában. A város hivatásos tűzoltói létra és motoros láncfűrész segítségével távolították el az ágat.

A katasztrófavédelem arról is hírt adott, hogy már este ötven négyzetméteren égett bozótos terület Hatvan Nefelejcs utcájánál. A város tűzoltói vízzel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Már az éjszakai órákban egy függöny kapott lángra Tarnazsadányban, az Almásy János téren. A hevesi hivatásos tűzoltók vonultak az esethez, vízsugárral eloltották a lángokat, majd átszellőztették az épületet. A ház két lakója nem sérült meg.

Végül pedig szintén éjszaka az egri hivatásos tűzoltók Eger határában, egy útra dőlt fát távolítottak el motoros láncfűrész segítségével.  

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában