Vádemelés

2023.08.03. 10:25

Intim fotókkal zsarolt férfiakat Hevesben is a nő, aki használt bugyijáért is pénzt kapott

A Hatvani Járási Ügyészség vádolja az 55 éves nőt.

Molnár Helga

Összesen tizenhét rendbeli vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével vádolja a Hatvani Járási Ügyészség azt az 55 éves nőt, aki a virtuális térben tévesztett meg sorozatban másokat – tudatta dr. Konkoly Thege László, sajtószóvivő ügyész.

A Zala vármegyei illetőségű, munkanélküli vádlott a bűncselekményeket jellemzően 2020-ban követte el úgy, hogy bizonyos weboldalakon álprofilokat hozott létre, melyek felhasználásával erotikus tartalmú társkereső csoportokban férfiakkal ismerkedett, akiktől intim fényképeket kért. Ezt követően azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a fotókat, vagy a korábban folytatott üzenetváltásukat, ha a sértettek nem utalnak át számára különböző pénzösszegeket. Ezeken túlmenően a terhelt hirdetési oldalakon is regisztrált, melyeken például fehérneműket kínált eladásra anélkül, hogy szándékában állt volna azokat leszállítani. Megtörtént az is, hogy az asszony egy zárt csoportban – álnevet használva – mint segítő személy a valódi önmagát pártfogoltként mutatta be, olyannak, mint aki sürgős anyagi segítségre szorul. Erre hivatkozással adományokat és kölcsönöket kért a saját bankszámlájára, az utalásokat követően pedig elérhetetlenné vált.

Ez utóbbi csalások révén a vádlott az érintett sértetteket megtévesztve több mint egymillió forint jogtalan haszonra tett szert. A fehérneműk látszólagos eladása kapcsán a nő csupán néhány tízezer forinthoz jutott, bár volt olyan vásárlója, aki nyolcezer forintot fizetett egyetlen használt bugyiért, melyet sohasem kapott meg. Az intim fotókkal kapcsolatos fenyegetések ugyancsak milliós nagyságrendű kárt okoztak a megzsarolt áldozatoknak.

A járási ügyészség az elkövetőt – az egyes cselekményekhez igazodóan – üzletszerűen és részben folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével, illetve vétségével, valamint zsarolás bűntettével és pénzmosás bűntettével vádolja.

A vádhatóság a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság – beismerése esetén – az előkészítő ülésen ítélje 4 év börtönre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra a terheltet, és rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában