Vádirat

2023.08.11. 16:19

Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége

Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Mint azt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész pénteki tájékoztatása kiemelte, a KRESZ szerint a gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a jogszabály ezt a tevékenységet a kétkerekű, továbbá gépkocsinak nem minősülő háromkerekű jármű vezetője számára is tiltja.

Az Egri Járási Ügyészség most egy ilyen szabályszegés miatt bekövetkezett balesettel kapcsolatos bűnügyben emelt vádat.

Az ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja azt a nőt, aki 2021 nyarán Egerben, a Kertész úton biciklizett. A vádlott mögött haladt egy menetrendszerint közlekedő busz. A nő kerékpározás közben – mivel telefonált – hirtelen elvesztette egyensúlyát, így körültekintés nélkül áttért a Hadnagy út irányába tartó kanyarodó sávba. Ezt észlelte az egyébként is arra haladó buszsofőr, aki a kerékpáros elütése elkerülésére vészfékezett és megállította a menetrendszerinti autóbuszt.

Az autóbuszon tartózkodott a sértett, aki a Hadnagy utcai megállóban le kívánt szállni a járműről, így már álló helyzetben, de kapaszkodva utazott. A baleset elkerülése érdekében kifejtett járművezetői manőver hatására azonban a nő - kapaszkodása ellenére - a busz hátsó ajtajának esett, mely következtében súlyos sérülést szenvedett.

Az ügyészség vádiratában a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában