Akcióban

2023.08.21. 20:44

Lángok csaptak fel Hevesen egy családi házban, Lőrinciben csarnoktűzhöz vonultak a tűzoltók

Baleseteknél és veszély elhárításánál is számítottak az augusztus 20-i ünnepi hétvégén a katasztrófavédőkre Hevesben. A tűzoltók az egri belvárosban is segítettek, hogy ne legyen baj a vakolathullásból.

Tóth Balázs

Tűz keletkezett egy ipari csarnokban Lőrinciben

Forrás: HVMKI

Összesítést közölt a hétvégi eseményekről a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mint írták, hétvégén kilenc segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. Az öt tűzesetet és két műszaki mentést kilenc hivatásos és egy önkormányzati tűzoltóegység kezelte, kétszer tévesen riasztottak.

Szombaton hajnalban Hevesen, az Alkotmány úton egy családi házban gyulladt meg egy fotel és egy ajtó. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a lakók a tüzet eloltották, az egység átvizsgálta és kiszellőztette az ingatlant. A tűzben senki nem sérült meg.

A vasárnap sűrűbb volt, délután egy lőrinci ipari csarnokban keletkezett tűz. A Vörössápi úton lévő telephelyen feldolgozott fémhulladék, tizenöt darab gumi, illetve egy targonca és környezete égett mintegy húsz négyzetméteren. A hatvani hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg.

Délután lehulló vakolat veszélyeztette a gyalogosokat Egerben, a Dobó István utcában. A város hivatásos tűzoltói a fellazult vakolatot az épületről eltávolították. Családi ház padlásán gyulladt meg ruhanemű délután Gyöngyösoroszi Kossuth Lajos utcájában. Az ott tartózkodók vízzel eloltották a tüzet. Hatvanban egy személyautó égett teljes terjedelmében a Peresi úton. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral eloltották az égő autót, személyi sérülés nem történt.

Két személyautó ütközött össze Hatvan Szent Mihály utcájában este. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat, majd megszüntették a forgalmi akadályt, a balesetnek nem volt sérültje.

Hulladék égett este Kömlőn, az Árpád fejedelem utcában. A tiszanánai önkormányzati tűzoltók oltották el a tüzet, az eset során senki nem sérült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában