Balesetek

2023.08.31. 11:20

Tizenheten sérültek meg az utakon Hevesben

Halálos baleset is történt.

Heol.hu

A halálos kömlői baleset

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Az elmúlt héten vármegyénk közútjain 11 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amely során összesen 17 ember szenvedett valamilyen sérülést, ebből egy ember elhunyt, tízen súlyosan, hatan pedig könnyebben sérültek – írta a police.hu

A rendőrség azt közölte, hogy a baleseti okok között a sebesség hibás megválasztása és az elsőbbségi jog meg nem adása, irányváltoztatás szabályinak megszegése, figyelmetlen, gondatlan vezetés szerepelt.

Vármegyénk közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a balesetek megelőzése érdekében a rendőrség felhívja a figyelmet az alábbiakra:

  • Gépjárművet vezetve vagy abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata! Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy megakadályozza a gépjárműben tartózkodók járműből történő kiesését, illetve hogy az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse.
  • Útkereszteződésben minden esetben tegyen eleget az elsőbbségadási kötelezettségének.
  • Minden esetben tartsa be az adott útra vonatkozó sebességhatárokat, illetve mindig az adott időjárási, látási és forgalmi viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjen – írta a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 
    Arra kérnek mindenkit, hogy fogadják meg tanácsaikat, 

… hogy mindenki hazaérjen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában