Ellenőrzés

2023.09.26. 12:43

A hevesi vasútállomások környékén razziáznak a rendőrök

A vasútállomások környékén ezen a héten több rendőrt lehet majd látni.

Molnár Helga

Az egri vasútállomás

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 7. Rail Action Week elnevezésű akciókeretében szeptember 25-én 7 órától október 2-án 7 óráig hazánkban is fokozott ellenőrzést tartanak – írja a rendőrség honlapján.

Az Európai Unió kiemelt hangsúlyt fektet a vasúti közlekedés biztonságának fenntartására és fokozására. A RAILPOL által koordinált akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését, továbbá azt, hogy a vasúti jelzőberendezéseket, a vasúti közlekedés biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen eszközöket, valamint az utasok tájékoztatására szolgáló eszközöket megrongálják.

Az ellenőrzés során kiemelt figyelmet fordítanak a mozgó vonatokra történő fel- és leszállásra, valamint a vasúti közlekedés folytonosságát veszélyeztető jogellenes és tiltott cselekmények megelőzésére. Lázár Levente, a a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta, a Heves vármegyei rendőrök is jelen lesznek a héten a vasútállomások környékén, minden vármegyei rendőrkapitányság csatlakozott az akcióhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában