Rendőrség

2023.09.19. 08:20

Hevesben is a biztonságos közlekedésre hívják fel a figyelmet

A program alapvető célja, hogy minél több közlekedő figyelmét felhívjuk a biztonságos közlekedés fontosságára.

Heol.hu

A balesetmentes közlekedés fontosságára hívják fel a figyelmet a rendőrök

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Magyar Biztosítók Szövetségével közösen hirdette meg a szeptember 18-24. közötti időszakra a Biztonság Hete elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányát – tájékoztatta portálunkat hétfőn Lázár Levente vármegyei rendőrségi sajtóreferens.

A program alapvető célja, hogy minél több gyermek és felnőtt közlekedő figyelmét felhívjuk a biztonságos közlekedés fontosságára, ezzel is elősegítve a balesetek megelőzését, a közlekedésbiztonság céljainak megvalósulását.

A korábbi éveknek megfelelően a Heves Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság az idei évben szeptember 21-én Egerben, a Tittel Pál úti KRESZ parkban egy közlekedésbiztonsági napot szervez a meghívott környékbeli óvodások ás általános iskolások részére. A 300 fő gyermek KRESZ elméleti, kerékpáros ügyességi és gyakorlati feladatokon keresztül bővítheti, fejlesztheti közlekedési tudását.

Fentiek mellett szeptember 20-án 6 óra és 18 óra között vármegyénkben fokozott közúti ellenőrzés várható, melynek során alapvetően a biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak használatának ellenőrzésére fókuszálnak a rendőrök.

Ezen túlmenően a Heves VMRFK Prevenciós Facebook oldalán napi szinten jelennek meg a héten passzív biztonsági eszközök használatának fontosságával kapcsolatos figyelemfelhívó anyagokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában