Lopás

2023.09.22. 12:20

Leandereket lovasított meg az átányi tolvaj

Lopott az iskola udvaráról, magánházaktól, majd eladta őket.

Heol.hu

Az ügyészség többrendbeli lopás mellett magánlaksértés bűntettével is vádolta a 27 éves elkövetőt, aki szeptember folyamán notóriusan leandereket lopott Átányban - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A bűnügyi őrizetbe vett, visszaesőnek minősülő férfi az iskola udvaráról két cserép, négy helyi lakos udvaráról pedig összesen kilenc cserép dísznövényt tulajdonított el. A leandereket – melyek végül visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz – a terhelt jóval áron alul, darabonként ezer forintért adta el két különböző személynek a faluban - közölte a sajtószóvivő ügyész.

Jogszabály:
A bíróság elé állítás egy olyan jogintézmény, ami az elkövető részvételével tartott tárgyalások esetében a vádemelésnél gyorsabb felelősségre vonást szolgálja, amennyiben fennállnak ennek a soron kívüli eljárásnak a törvényben előírt feltételei.

A bíróság elé állítás során a járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – jogerősen egy év nyolc hónap börtönre ítélte a gyanúsítottat, akit a tárgyalóteremből nyomban a büntetés-végrehajtási intézetbe szállítottak - fogalmazott dr. Konkoly Thege László.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában