Eltiltva

2023.09.12. 10:41

Lerepült egy férfi a motorról az M3-as autópályán

A férfit már korábban eltiltották a vezetéstől, de ő erre fittyet hányt .

Heol.hu

A fotó a rendőrség helyszíni szemléjén készült és azon az okozó jármű látható

Forrás: Magyarország Ügyész

Amennyiben egy gondatlanul okozott közlekedési baleset következtében – az elkövetőn kívül – más 8 napon túl gyógyuló sérülést szenved, a cselekmény közúti baleset gondatlan okozása vétségének minősül, amit a Büntető Törvénykönyv egy évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni. A KRESZ szerint a balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművel azonnal megállni, a baleset folytán megsérült vagy veszélybe került személy részére segítséget nyújtani és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni – írta az Egri Járási Ügyészség

Szintén a KRESZ mondja ki, hogy járművet az vezethet, aki a jármű vezetésétől nincsen eltiltva. Ezeket a szabályokat mind megszegte az a 47 éves férfi, akivel szemben az Egri Járási Ügyészség most vádat emelt – tájékoztatta portálunkat  dr. Gubala Ádám Miklós, a Heves Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivő ügyésze. 

Megtudhattuk azt is, hogy a vádirat szerint a vádlottat egy korábbi ittas vezetés miatt a bíróság büntetőeljárás keretében eltiltotta a vezetéstől. A férfi ezzel mit sem törődve 2022 nyarán autóba ült, amellyel Erdőtelek irányából haladva fel akart kanyarodni az M3-as autópályára. A manőver során azonban figyelmetlen volt, és nem adott elsőbbséget a vele szemben egyenesen továbbhaladó motoros részére, így a két jármű összeütközött. A  kétkerekű jármű vezetője és utasa is lerepült a motorról, minek következtében súlyos sérüléseket szenvedtek.

A vádlott a baleset helyszínéről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. Az Egri Járási Ügyészség a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettével vádolja. A járási ügyészség most benyújtott vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt – egészítette ki a helyettes sajtószóvivő ügyész. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában