Bántalmazás

2023.10.06. 10:47

Arcul csapta a nagyapát: elpattant a cérna az egri pékség előtt

Egy egri pékség előtt alakult ki konfliktus, amely tettlegességig fajult.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség garázdaság vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádol egy középkorú férfit, aki egy egri pékség előtt erőszakoskodott egy nála idősebb járművezetővel - tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

– A vádlott tavaly, egy februári napon dél körül érkezett a pékséghez, ahol azt tapasztalta, hogy egy személyautó áll nem éppen szabályosan a bejárat előtt. Úgy gondolta, hogy emiatt ő lesz az, aki intézkedni fog, ezért a jármű mellett elhaladva rácsapott annak a tetejére, miközben távozásra szólította fel az idős sofőrt. Mindezt nehezményezte a sértettnek a kocsi anyósülésén helyet foglaló unokája, amiből a bolt ajtaja előtt kisvártatva szóváltás alakult ki. A vádlott a lépcsőfeljárón két kézzel hátrataszította a fiatalembert, majd a nagyapa ellen fordult, akit előbb a kabátjánál fogva rángatott, azután arcul ütött úgy, hogy annak nyoma maradt - ismertette az ügy részleteit dr. Konkoly Thege László.

Kiemelte, a járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben kötelezze jóvátételi munkavégzésre az elkövetőt, emellett rendelje el a pártfogó felügyeletét is.

Hozzátette, sajnálatosan gyakoriak az állampolgárok között a tettlegességbe torkolló konfliktusok, akár a nyílt utcán is. Pedig az ilyen cselekmények bűncselekménynek, mégpedig garázdaságnak minősülnek, így rendőrségi nyomozást vonnak maguk után, majd az ügyészi vádemelést követően a bíróságon, büntetés kiszabásával végződhetnek.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában