A Gyöngyösi Járásbíróság ítél

2023.10.30. 17:30

Az intézkedő rendőrökre támadtak a csendháborítók Hevesben, meg kellett bilincselni őket

Két egymást követő napon az éjszakai és hajnali órákban hangoskodtak mulatoztak - az eset a Gyöngyösi járás területén történt. A kiérkező rendőrök szava mit sem ért, sőt a harmadik alkalommal intézkedni érkezőket meg is támadták. Az ügyből vádirat lett, amelyet a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be.

Sike Sándor

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője portálunknak elmondta: a Gyöngyösi Járásbíróságon csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyamatban lévő  büntető eljárásban a bíróság október 25-én tárgyalást tartott, amelyet a bizonyítási eljárás folytatása érdekében elnapolt.

Az ügy vádlottjai M. J. és két társa egy háztartásban élnek. A váddokumentum rögzíti, hogy a rendőrök két egymást követő napon, az éjszakai és hajnali órákban – állampolgári bejelentés alapján – intézkedtek a vádlottak lakóhelyén. A mások nyugalmát zavaró hangos zene miatt az eljáró rendőrök előbb kétszer is figyelmeztetést alkalmaztak.

Tekintettel arra, hogy a második intézkedést követően ismételten állampolgári bejelentés érkezett csendháborítás miatt, három rendőr ismételten megjelent a vádlottak lakcímén, ahol még mindig hangosan szólt a zene. Az intézkedés megkezdésekor a rendőrök felszólították az M. J-t személyazonossága igazolására, amelynek az elsőrendű vádlott nem tett eleget, helyette inkább a rendőröket szidalmazta.

A vádlottak és a rendőrök között dulakodás alakult ki akként, hogy M. a nyitott kiskapu mögé lépett és azt az egyik rendőrre tolta. A másodrendű vádlott odament az intézkedő rendőrökhöz és kiabálva rángatta az egyik rendőr alkarját, a harmadrendű terhelt pedig eközben a harmadik rendőrt bántalmazta. Történt ez úgy, hogy legalább négy alkalommal kézéllel mellkason ütötte.

A történtek végül azzal zárultak, hogy a hatóság emberei a vádlottakat megbilincselték.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában