Kitüntetés

2023.10.20. 16:00

Elismerték a tűzoltók munkáját a nemzeti ünnepen Hevesben

Az ünnepi megemlékezés után elismeréseket is adtak át.

Heol.hu

Az ünnepi megemlékezés után előléptetések, kitüntetések következtek

Forrás: Heves VMKI

Fotó: Szoke Peter

A Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság személyi állománya is tiszteletét fejezte ki az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére, a vármegyei igazgatóságon október 20-án megrendezett ünnepi állománygyűlésen - adta hírül portálunknak Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Mint közölte, a rendezvényen elsőként a Himnuszt hallgatták meg a megjelentek, melyet Zelei László tűzoltó alezredes ünnepi beszéde követett.

1956 október 23-án egyetlen eszme, a szabadság eszménye kovácsolta össze a magyarokat, akik nem akartak közösség, gyökerek és hit nélküli országgá válni

– hangzott el a főfelügyelő beszédében. Az alezredes felelevenítette a forradalom történelmi pillanatait, kiemelve, hogy a magyarság akkor is szembeszállt bármilyen túlerővel, mikor a szabadság volt a tét. Az ünnepi beszédet egy Márai Sándor idézettel zárta Zelei László. Ezt követően parancsok felolvasásra került sor:

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM OKF főigazgatója beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként soron kívül századossá léptette elő Nagy Csaba tűzoltó főhadnagyot, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, illetve dicséretben és jutalomban részesítette Brenner Szabolcs tűzoltó főtörzsőrmestert, a Hatvani Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját. Az érintettek a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának székházában, az október 19-én megtartott ünnepi állománygyűlésen a főigazgatótól személyesen vehették át elismeréseiket - fogalmazott a szóvivő.

Az ünnepi megemlékezés a Szózat hangjaival zárult - tette hozzá Nagy Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában