Gyógyászati segédeszközök

2023.10.07. 18:15

Gyógycipős csalás: Hevesben is razziáztak a rendőrök + videó

A gyógyászati segédeszközös ügyben tartottak razziát a rendőrök Heves, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, valamint Budapesten.

Heol.hu

Hevesben is razziáztak a rendőrök

Forrás: PoliceHungary/Youtube

Heves, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, valamint Budapesten hajtottak végre kutatásokat 2023. október 2-án a szabolcsi nyomozók és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai - írta meg a Szabolcs-Szatmár Bereg vármegyei hírportál.

Közel egy éve folyik a KR NNI-nél az a büntetőeljárás, amely a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján indult gyógyászati segédeszközökre elkövetett költségvetési csalás miatt. Az ügy előrehaladtával a nyomozásba több vármegyei rendőr-főkapitányság is csatlakozott. Így összesen már 12 nyomozócsoport dolgozik ezen ügyeken az NVSZ-szel közösen - írják.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságnál folyamatban lévő ügyben jutottak el most oda a nyomozók, hogy azonosítottak számos olyan gyógyterméket gyártó és forgalmazó céget, valamint orvost, akik szintén kapcsolatba hozhatók a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől jogosulatlanul visszaigényelt állami támogatásokkal. Ennek okán szerveztek összehangolt akciót - írta a szon.hu.

Hozzátették, egyszerre összesen 21 helyszínen tartottak kutatásokat. Ennek során 6 mobiltelefont, ugyanennyi számítógépet, 65 iratot, mintegy 240 000 elektronikus levelezést foglaltak le, és kimentettek közel 1,26 terabyte-nyi adatot. Az akciót 47 rendőr hajtotta végre. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársain túl számos nyomozó vett benne részt a Nemzeti Nyomozó Iroda részéről.

A kényszerintézkedéssel érintett ingatlanok és lakások gyógytermékeket gyártó és forgalmazó cégek telephelyei voltak, valamint a vállalkozások vezető tisztségviselőinek és alkalmazottainak lakásai - fogalmaztak.

Ezen túl kutatások zajlottak a cégekkel kapcsolatban álló orvosok otthonaiban és munkahelyein, így rendelőintézetekben és kórházakban is - írták.

Hozzátették, a „cipős akták” hónapról hónapra egyre terjedelmesebbek. Az ügycsoportnak összesen 51 gyanúsítottja van: 20 orvos, 18 cégvezető, 9 alkalmazott és 4 orvosi asszisztens. Jelenleg hatan vannak letartóztatásban, négyen bűnügyi felügyelet alatt állnak, míg a többiek szabadlábon védekeznek - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában