Felel

2023.10.19. 13:20

Gyöngyösi áruházakat fosztogatott fél éven át a bíróság elé állított fiú

Illatszereket, italokat, később kerékpárt is lopott.

Heol.hu

A vádlott által feltört autó részlete

Forrás: Egri Járási Ügyészség

Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában egy fiatalkorú vádlottal szemben ilyen intézkedés alkalmazását kezdeményezte - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A vád szerint a fiatalkorú fiú 2022 őszétől kezdődően kb. fél éves időtartamban Gyöngyösön több, különböző áruházba is rendszeresen visszajárt lopni, ahonnan főként szeszes italokat, illatszereket és élelmiszert vitt magával fizetés nélkül. A vádiratot egy bicikli lopás és egy autófeltörés teszi teljessé.

Jogszabály:
A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint  fiatalkorúval szemben intézkedésként javítóintézeti nevelés is alkalmazható. Javítóintézeti nevelést a bíróság akkor rendel el, ha a fiatalkorú eredményes nevelése érdekében intézeti elhelyezése szükséges. Javítóintézeti nevelés nem rendelhető el azzal szemben, aki az ügydöntő határozat meghozatalakor huszadik életévét betöltötte. A javítóintézeti nevelés tartama egy évtől négy évig terjedhet.

A járási ügyészség a lopás bűncselekményének különbözőképpen minősített eseteivel vádolja a fiatalkorút, aki más ügyből kifolyólag jelenleg letartóztatásban van - fogalmazott a szakember. Hozzátette, az Egri Járási Ügyészség vádiratában javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában