Zsarolás

2023.10.13. 12:40

Letartóztatták a 17 éves mezőkövesdi lányt, aki a szex után megzsarolta nős kliensét

Pénzért szexelt egy fiatal mezőkövesdi nő, majd megzsarolta partnerét, hét évet is kaphat, ha bűnösnek találják.

Tóth Balázs

743870899

Fotó: Zoka74

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorú lánynak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint azt követően, hogy pénzért szexuális szolgáltatást nyújtott a sértettnek, előbb őt, majd a feleségét is megzsarolta.

A Miskolci Törvényszék szerint a 17 éves mezőkövesdi gyanúsított idén februárban került kapcsolatba alkalmi férfi ismerősével, akitől a későbbiekben több alkalommal is pénzt kért azért, hogy ne adja tovább a korábbi légyottok részleteit a férfi feleségének. A lány végül a feleséget is megpróbálta megzsarolni, de a nőnél már nem járt sikerrel. A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet két rendbeli zsarolás bűntettének megállapítására. A fiatal nővel szemben a fentieken túl eljárás folyik hét rendbeli lopás – ebből kettő esetben zsebtolvajlás útján elkövetett cselekmény – gyanúja miatt.

A gyanúsított terhére róható bűncselekmények büntetési tétele – figyelemmel a halmazati és a fiatalkorúakra irányadó büntetéskiszabási szabályokra – akár 7 és fél év szabadságvesztés is lehet.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény tárgyi súlyára és a kiszabható szankcióra figyelemmel a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Figyelembe vette továbbá azon körülményt, hogy a terhelt a legelső kihallgatását követően is szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményeket követett el. Alappal lehet tartani attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a terhelt újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el. Mindezeket mérlegelve a járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, írják.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában