Bántalmazás

2023.10.04. 12:45

Részegen verte meg idős apját a domoszlói férfi

Kihúzta édesapját az ágyból és arcát kezdte ütni egy ittas férfi Domoszlón.

Heol.hu

A Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat súlyos testi sértés bűntette miatt az ellen a 23 éves fiatalember ellen, aki június 3-án délután erősen ittas állapotban bement domoszlói lakásuknak a szülei által használt hálószobájába, ahol hangos szidalmak között a lábánál fogva lerántotta alvó édesapját az ágyról, majd az arcát ütlegelve bántalmazta idős felmenőjét. A sértett a történtek után telefonon rendőrt hívott, de ezt a fia meghallotta, és dühében még ököllel is megütötte az apját. A férfi ez utóbbi ütés következtében nyolc napon túl gyógyuló orrcsont-törést szenvedett.

Jogszabály:
Súlyosnak minősül a büntetőjogban az a sérülés, amely nyolc napon túl gyógyul. A súlyos sérülés okozása hivatalból üldözendő bűncselekmény, a nyomozás megindításához ilyen esetben – a könnyű testi sértéssel ellentétben – nincs szükség a sértett magánindítványára.

Mindezt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal, aki hozzátette, a járási ügyészség ebben az esetben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a családon belüli erőszak elkövetőjével szemben.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában