Baleset

2023.10.06. 16:18

Tucatnyi migránssal hajtott az árokba az embercsempész a 21-es főúton

A 21-es számú főúton, Mátraverebély térségében fogták el a rendőrök azt a moldáv állampolgárságú embercsempészt csütörtökön, aki a személygépkocsijában 12 migránst szállítva szalagkorlátnak hajtott.

Heol.hu

Elfogták a rendőrök az embercsempészt

Forrás: police.hu

A Pásztói Rendőrkapitányság járőrei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján október 5-én 7 óra körül a 21-es számú főúton észleltek egy lengyel hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsit - derült ki Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatásából.

Mint közölte, a sofőr amint a rendőrjárőrt meglátta, gyorsítani kezdett, majd Mátraverebély térségében az úttest melletti járdára felhajtva szalagkorlátnak ütközött és a vízelvezető árokba csapódott. A sérült és mozgásképtelen járműből a járművezető kiugrott és szaladni kezdett, azonban őt a rendőrök a helyszínen elfogták. A rendőri intézkedés során megállapítást nyert, hogy a moldáv állampolgárságú sofőr a gépkocsi utasterében és csomagtartójában összesen 12 illegális migránst szállított, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A baleset következtében az utasok közül 7-en megsérültek, akiket a mentőszolgálat munkatársai további egészségügyi ellátás céljából kórházba szállítottak.

A rendőri intézkedés megakadályozta azt, hogy a moldáv állampolgárságú férfi a Magyarország területére jogellenesen érkező külföldieknek segítséget nyújtson a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 40 éves moldáv állampolgár ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett és közúti baleset okozása vétség megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. Őt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen. A nyomozók a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet lefoglalták.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában