Ítélet

2023.11.05. 14:35

Csak 510 forint volt a rabló zsákmánya: 3,5 év börtönt kapott érte az Egri járásban

Az Egri Járásbíróság rablás bűntette miatt tartott tárgyalást és hozott jogerős ítéletet október 30-án, hétfőn. A vádlottnak 3 év 6 hónap szabadságvesztést kell börtönben letöltenie. E mellett a járásbíróság N. G-t a közügyek gyakorlásától is eltiltotta három évre.

Sike Sándor

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője portálunkat arról is tájékoztatta, hogy a terheltnek az őrizetben és letartóztatásban töltött időt beszámította, s a büntetés kétharmad részének letöltése után feltételesen szabadon bocsátható. A bíróság rendelkezett arról, hogy a bűnügyi költséget a vádlott viseli, továbbá bűnjelekről is.

Maga a cselekmény még 2021 márciusában történt. N. G. az utcán gyalogosan haladó sértetthez lépett, majd a sértett jobb vállán lévő táskáját több alkalommal megpróbálta lerántani, azonban ez  nem sikerült neki, ezért a vádlott a kezével ellökte a sértettet, aki a lökés következtében arccal előre a földre esett, a könyökét beütötte.

A terhelt ekkor  közölte a megtámadott nővel, hogy nincs pénze. Pénzre van szüksége, és nem fogja bántani, de akkor adjon neki. A sértett ezt követően át is adott neki 500 forintot, valamint a földre esett 10 forintost is elvihette. N. ezután a pénzzel együtt távozott a helyszínről. A sértett a cselekmény következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett el. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában