Összefoglaló

2023.11.08. 13:40

Garázs- és kéménytűzhöz is riasztották a tűzoltókat kedden Hevesben

Balesetek és tüzek miatt vonultak a tűzoltók több helyre.

Heol.hu

Egy garázs is kigyulladt kedden Lőrinciben

Forrás: Széplaki Zoltán tűzoltó hadnagy

Kedden 10 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 3 tűzesetet és 3 műszaki mentést 9 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett az ügyeletre - adta hírül portálunknak Nagy Csaba, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Részletezte is az eseményeket.

  • Felborult a körforgalomban egy csomagokat szállító teherautó hajnalban a 3-as főút 98-as kilométerénél, Ludas térségében. A helyszínre a gyöngyösi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik dugólétra segítségével behatoltak a járműbe, és kihozták annak sofőrjét. Az egység áramtalanította a teherautót, majd biztosította a helyszínt. A balesetben senki nem sérült meg.
  • Összeütközött két személyautó kora délután Füzesabonynál, a 33-as főút 4-es kilométerszelvényénél. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd az egyik, forgalmi akadályt képző kocsit az útról letolták. Az autókban csak a vezetőjük utazott, mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek.
  • Kigyulladt egy családi házhoz tartozó garázs délután Lőrinciben, az Árpád utcában. A negyven négyzetméteres épületben több járművet és műszaki cikkeket tároltak. A tűz a két szomszédos lakóépületre is átterjedt, amelyek lakhatatlanná váltak. A hatvani hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat, a munkálatok közben a házból két gázpalackot is kivittek, amelyeket nem ért hőhatás. Az eset során senki nem sérült meg, négy embernek azonban átmenetileg rokonokhoz kellett költözni.
  • Este növényi hulladék égett három négyzetméteren Heves Dankó István utcájában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a lángokat.
  • Három személyautó karambolozott este az M3-as autópálya 59-es kilométerénél, Hatvan térségében. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a balesetnek egy könnyű sérültje volt.
  • A lerakódott kormos réteg gyulladt meg egy családi ház kéményében éjszaka Füzesabonyban, a Szentkorona úton. A helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók a kémény faláról az izzó réteget lekotorták, majd értesítették a kéményseprőket. Az ingatlan rendelkezett másik fűtéssel, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában