Utcai vita

2023.11.04. 09:23

Kapanyéllel rendezte a konfliktusát az egri férfi

Kapanyéllel "rendezte le" a sértettel egy előző nap keletkezett konfliktusát M. T., ám ez olyannyira nem volt törvényes megoldás, hogy ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat. Az elsőfokú ítélet meg is született, ami szerint öt és fél évet kell fegyházban letöltenie úgy hogy feltételes szabadságra sem bocsájtható.

Sike Sándor

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője portálunknak elmondta a Btk. 164. paragrafusában rögzített életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, mint többszörös visszaesőt. Az 5 év 6 hónap szabadságvesztést fegyházban kell letöltenie és a közügyek gyakorlásától is eltiltotta a bíróság a vádlottat 6 évre, s a feltételes szabadság lehetőségéből a vádlottat kizárta.

– Az ítélet nem jogerős, a védő és a vádlott a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést – közölte a sajtószóvivő.

Ami magát a cselekményt illeti, tavaly nyáron történt. A vádlott 2022 júniusában kerékpárral közlekedett a lakóhelyén, s biciklijén megközelítően egy  másfél méter hosszú fa szerszámnyél volt rögzítve. Amikor M. T. utolérte az utcán  gyalogosan haladó ismerősét – a sértettet – a kerékpárját eldobva hozzá lépett, és a már leakasztott szerszámnyéllelt – egy köztük előző nap történt konfliktus  miatt – nagy erővel legalább kétszer fejen ütötte.

Az ütések hatására a sértett földre esett, a vádlottnak ennyi azonban nem volt elég: még egyszer, nagy erővel a fejére sújtott, majd  távozott a helyszínről.  Az ütések, illetve a földre esés következtében a sértett sérüléseinek együttes gyógytartama 8 napon túli, szövődménymentes gyógyulás esetén 6-8 hétre tehető azzal, hogy közvetett életveszélyt eredményeztek

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában