Durva

2023.11.30. 09:05

„Megöllek!” – üvöltötte a férfi, aki vascsővel támadt haragosára Egerben

A Heves Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és fenyegetéssel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki megpróbálta megölni haragosát.

Heol.hu

A fotó a rendőrségi szemlén készült. A fényképen az a törött mobiltelefon látható, melyen a sértett segítséget kért

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vád szerint a férfi barátnője korábban a sértett élettársa volt, ezért a vádlott és a sértett kölcsönösen ellenszenvet éreztek egymás iránt. 2021 márciusában a sértett az egri otthonában italozott ismerősével, amikor felhívta volt élettársát, azonban a telefont a vádlott vette fel – erről dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész számolt be portálunknak csütörtökön.

A közlésből kiderült, hogy a beszélgetés során a vádlott és a sértett egymást szidalmazták, sértegették. A vádlott és a barátnője ezután a sértett lakásához mentek, ahol a vádlott a kezében egy másfél méteres vascsővel berontott a házba, és „Megöllek!” felkiáltással a sértettre támadt. Több alkalommal a feje irányába ütött, valamint a testére is több ütést mért. A megtámadott férfi a karjának a felemelésével védte a fejére irányuló ütéseket.

Eközben a sértett mobiltelefonja megcsörrent, akinek így sikerült segítséget hívnia még azelőtt, hogy a vádlott a telefont eldobta a szoba sarkába. A bántalmazásnak a vádlott barátnője vetett végett azzal, hogy a lakásba érkezve felszólította a párját a bántalmazás befejezésére.

A támadás során a sértett singcsont és bordatörést szenvedett, melyből a bal alkar törése tipikus védekezési sérülés. A legnagyobb erejű ütés a hárító mozdulat hiányában a sértett koponyáját érte volna, ami – figyelembe véve a célzott testtájékot, az eszköz méretét és anyagát – halálos kimenetelű koponyasérülést eredményezett volna.

A vádiratában a főügyészség szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben elsőfokon az Egri Törvényszék hoz döntést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában