Olajra lépett, elfogták

2023.11.02. 07:00

Nem filmforgatás, valódi üldözés zajlott a felsőtárkányi éjszakában + videó

Nem akciófilmet forgattak, valódi volt az éjszakai üldözés a felsőtárkányi utcákon, ahonnan végül egy portára menekült be futva a rendőrök elől a gázolajtolvaj. Orosz Gábor, az Egri Rendőrkapitányság megbízott szolgálatirányító parancsnoka fogta el végül.

Guti Rita

Orosz Gábor, az Egri Rendőrkapitányság megbízott szolgálatvezető parancsnoka fogta el a gázolajtolvajt

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Összesen több mint 400 liter gázolajat csapolt le egy hét alatt a felsőtárkányi polgármesteri hivatal mögöt parkoló autóbuszokból az a férfi, akit október 31-én hajnalban tetten ért, majd némi üldözés után egy családi ház portáján elfogott az Egri Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka.

Orosz Gábor korábban körzeti megbízottként dolgozott a faluban, jelenleg is Felsőtárkányban él, így nem csak a rendőrségre érkezett bejelentésekből, hanem a falubeliektől is értesült arról, hogy az elmúlt egy hétben valaki módszeresen lecsapolja a gázolajat a hivatal mögött parkoló buszokból. Két alkalommal 80-80, egyszer 50 liter volt a tolvaj zsákmánya, elfogáskor pedig 200 liter gázolaj folyt el a járműből, mert a tolvajt megzavarták.

– Jó kapcsolatom van a Felsőtárkányban dolgozó körzeti megbízottal, hiszen ott élek, korábban én dolgoztam ezen a poszton. A kamerafelvételeket visszanézve nagyjából tudtuk, melyik időszakban érdemes a parkolót intenzívebben figyelni. Az ominózus éjszakán is szolgálatban voltam, s hajnali egy óra körül indultunk el a járőrökkel, hogy tegyünk egy kört arrafelé – idézte fel kérdésünkre Orosz Gábor. 

A rendőrautó reflektorai azonban megzavarták az elkövetőt, elfutott. Gábor ekkor úgy döntött megbújik a helyszínen, hátha visszatér a tolvaj, s a járőröket az autóval útjára bocsátotta, ő maga pedig elrejtőzött a buszok közelében. 45 percig fagyoskodott a felsőtárkányi éjszakában, amikor arra lett figyelmes, valaki ismét közelít a buszok mellett széthagyott cső, a 60 literes vízgyűjtő edény mellett. Megvárta, míg az illető akcióba lép, s ekkor előbújt rejtekhelyéről, s felszólította a tolvajt, hogy fejezze be a gázolaj lecsapolását. Emberünk megijedt, s futásnak eredt.

– Meglehetősen megtermett ember majdnem 2 méter magas, testes férfi, gondoltam, hamar elfárad majd a futásban, ezért a kollégáimnak jelezve utána eredtem – mesélte a szolgálatirányító parancsnok. – Látta, hogy nem egyedül üldözöm, ezért gondolt egyet, beugrott az egyik portára, ahol nem vett észre egy alacsonyra épített vaskaput, azon átesett. Akkor még feltápászkodott, de hamarosan egy vaskádban ismét hasraesett, s akkor a felszólításra, hogy álljon meg, már nem ellenkezett, hagyta magát megbilincselni – tette hozzá.

Nem volt mindennapi hajnala a házigazdának sem, aki időközben a csörömpölésre felébredt, s álmos szemmel körülnézett a portáján. Csak azt látta, hogy egy embert bilincsben vezetnek ki a kertjéből, s több rendőr is van a helyszínen. Mivel az elfogás közben megrongálódott a kiskapuja, a rendőrök kérték, nézze meg, mekkora a kára, de ő csak annyit mondott:

– Szóra sem érdemes, majd megjavítom. Ennyit megért az élmény.

Minden bizonnyal úgy érezhette, megspórolt egy mozijegyet, hiszen a tárkányi éjszakában lejátszódott jelenet, amire ébredt, akár egy akciófilm forgatásán is megeshetett volna.

Az elfogott férfi egyelőre bűnügyi őrizetben van az Egri Rendőrkapitányság fogdáján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában