Félelem

2023.11.14. 17:15

Több mint 6000 hívással zaklatta volt élettársát a kerecsendi férfi

A kerecsendi férfi képtelen volt feldolgozni a szakítást.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség zaklatás miatt nyújtott be vádiratot. A vád szerint a kerecsendi férfi és volt élettársa között 2021 nyarán szakadt meg a kapcsolat. Ezután a vádlott telefonon – hívások és sms-ek formájában – napi szinten kereste volt kedvesét. A férfi mintegy hat hónap alatt összesen több, mint 6300 alkalommal próbált meg kapcsolatban lépni volt élettársával, így a nő mindennapi életvitelébe kérése nélkül beavatkozott - tudatta portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Kiemelte, a férfi végül odáig ment, hogy kiderítette volt párja új munkahelyét is, ahol megjelent és keresni kezdte a nőt, aki a mellékhelyiségben bújt el az őt zaklató vádlott elől. Az ügyészség volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétségével vádolja a férfit.

Hozzátette, a vádhatóság vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a nő döntését feldolgozni képtelen férfival szemben.

Törvény
A Büntető Törvénykönyv alapján, aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ez a bűncselekmény gyakori korábban egymással szerelmi kapcsolatban álló felek között, ha a korábbi jó viszony megromlik. Ilyen esetben súlyosabban minősül a cselekmény, mivel az, aki a zaklatást házastársa, volt házastársa, élettársa, vagy volt élettársa sérelmére követi el, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában