Prostik és futtatóik?

2023.11.18. 14:34

Vas–zártszelvénnyel ütött a felindult állapotban lévő kocsmáros

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének vádjával áll bíróság előtt C. S., akinek az ügyében az Egri Törvényszék november 14-én tartott volna tárgyalást, de az idézett tanú nem jelent meg, ezért a bíróság az ülést elnapolta. Erről Hoszné, dr. Nagy Tímea bíró, a törvényszék sajtószóvivője tájékoztatta portálunkat.

Sike Sándor

A vádhatóság álláspontja szerint a terhelt 2020. április 15-én, az esti órákban az általa üzemeltetett kocsmában barátja társaságában szórakozott, italozott. Miután már csak ketten maradtak, két úgynevezett escort szolgáltatást nyújtó lányt rendeltek a helyszínre, akiket a sértett 23 óra körüli időben fuvarozott a megadott kocsmai címre.

Megérkezésük után a lányok nyilván tették a dolgukat a vádlottal és barátjával a kocsmában. A sértett – az ismerőse társaságában – a járművében várakozott, ám egy idő elteltével mindketten használni szerették volna a szórakozóhely mellékhelyiségét. Lett is belőle balhé: közöttük és az ittas vádlott között – ismeretlen okból – szóváltás alakult ki.

A vádirat megállapítása szerint az indulatos állapotban lévő kocsmáros megragadta a bejárati ajtónál lévő vas–zártszelvényt, és azzal a távozni készülő sértettet a fején és a karján egy-egy alkalommal megütötte. A fejet érő ütés közepes-nagy erejű volt.

Mint azt az orvosszakértői megállapítások alapján a vádirat rögzíti: a bántalmazás következtében a sértett súlyos sérüléseke szenvedett, amelyek együttes gyógytartama 8 napon túli, ténylegesen 2-3 hónapra tehető azzal, hogy közvetett életveszélyt okoztak.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában