Baleset

2023.12.15. 10:50

Autóval ráhajtott az elütött nőre a recski sofőr + videó

A nő az úton sétált, miközben elütötte a tolató sofőr, aki még rá is hajtott a nőre, mert nem vette észre.

Heol.hu

Egy biztonsági kamera rögzítette a felvételt, a nő az úton sétál, amikor az autó tolatni kezd és elüti

Forrás: Magyarország Ügyészsége/Youtube

Az Egri Járási Ügyészség a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti bűnügyben megszüntette az eljárást azzal a férfival szemben, aki közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A határozat lényege szerint a sofőr idén májusban Recsk egyik utcájából tolatott ki, de figyelmetlenül tette, így nem látta az úttesten gyalogló nőt, akit a gépkocsival elütött. A sértett elesett, a jármű pedig továbbment, de annak kialakítása miatt a nő felett elhaladt, majd a gyanúsított a nő kiabálására állt meg úgy, hogy a sérült még a jármű alatt tartózkodott. A balesetben a nő nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett.

A gyanúsított a tolatásra vonatkozó KRESZ szabályokat szegte meg, mivel hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza - fogalmazott dr. Gubala Ádám Miklós.

Jogszabály:
A Büntető Törvénykönyv szerint, aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból súlyos testi sértést okoz, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyben közvetítői eljárás keretében a gyanúsított és a sértett között létrejött a gyanúsított tevékeny megbánását biztosító megállapodás, valamint ennek teljesítése is megtörtént. Erre figyelemmel az ügyészség az eljárást megszüntette - tette hozzá a szakember.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában