Nyomozás

2023.12.18. 14:30

Még vizsgálják, hogy mi okozta a halálos markazi tüzet

A markazi halálos robbanás okait tűzvizsgálat tárja fel.

Heol.hu

Egy 90 éves férfi vesztette életét a robbanásban

Forrás: tenyek.hu

Szombaton reggel negyed nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Markazon robbanás történt. A Dobó István utcai földszintes parasztházhoz négy járművel vonultak a helyi önkéntes, a gyöngyösi hivatásos és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói. A 75 négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett, a robbanás és a tűz miatt folyamatosan szakadt be az épület teteje. A tűzoltók oltás közben egy összeégett holttestet találtak a helyszínen. Az oltás több mint két órát vett igénybe, tizenhat tűzoltó vízsugarakkal, több oldalról fékezte meg a lángokat. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálat fogja feltárni. Mindezt Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte portálunkkal.

Hírül adta továbbá, hogy Erdőkövesden a tető egyik gerendája izzott vasárnap délután a Hunyadi János úton. A kéménybe beépített gerenda a tüzelés hatására gyulladt meg, a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal és vízzel fékezték meg a tüzet. Az oltás közben az egység a tetőt is megbontotta, hogy az izzó részeket eloltsa. A lakók gázüzemű fűtőeszközökkel a házat tovább tudták fűteni, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában