Lebuktak

2023.12.28. 10:00

Hamisított logós bögréket, párnákat foglalt le a NAV Hevesben

Bögrék, párnák és kulcstartók alatt roskadoztak egy olyan egri üzlet polcai, amiben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei váratlan ellenőrzést tartottak. Több mint háromezer darab olyan terméket foglaltak le, melyeken védjegyoltalom alatt álló feliratok és logók voltak.

Heol.hu

Rengeteg hamis kulcstartót is találtak

Forrás: Nemzeti Adó-és Vámhivatal

A pénzügyőrök egy Heves vármegyei üzlet portékáit vették szemügyre december közepén. Az eladásra kínált ajándéktárgyak hamar megbuktak az ellenőrzésen. Az áruk mindegyikén autómárkák feliratai és logói (Mitsubishi, Skoda, Alfa Romeo, Volvo, Nissan, Honda stb.) voltak. Az ajándéktárgyakat a márkák jogosulti képviselői is szemügyre vették és megállapították, hogy azok mindegyike hamisítvány és a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hozták forgalomba. Mindezt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense adta hírül portálunknak.

Mint közölte, a pénzügyőrök összesen 3098 hamis terméket foglaltak le, amivel közel 15 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az egyenruhások iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi kockázatot is jelenthetnek - tette hozzá a sajtóreferens.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában