Ítélet előtt

2023.12.02. 15:25

Távcsöves íjpuskát szegezett a rendőrökre a vádlott, évekre lecsukhatják

December 7-én hirdet ítéletet a Füzesabonyi Járásbíróság abban a büntetőperben, amelyben K. A-t felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolják.

Sike Sándor

Hamarosan ítéletet hirdetnek a rendőröket íjpuskával fenyegető füzesabonyi férfi ügyében

Forrás: Agria Tv

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője portálunkat arról tájékoztatta, hogy a járásbíróság az ügyet nem fejezte be az elmúlt heti tárgyaláson. Lezárta viszont a bizonyítási eljárást, a tanúk meghallgatása megtörtént, a bíróság ismertette az iratokat, elhangzottak a perbeszédek is. A bíróság határozat hirdetésre napolta el a tárgyalást 2023. december 7-én, 9 órára.

A vádhatóság álláspontja szerint a bűncselekmény napján a terhelt a reggeli órákban lakhelyén tartózkodott, ahol megjelent a rendőrség két tagja azért, hogy egy nyomozásban őt ismételten tanúként idézzék, mivel a korábbi idézésekre nem jelent meg.

A vádlott telefonhívást kapott, amelyet fogadott és olyan kijelentést tett, hogy amennyiben körzeti megbízott is megjelenik a helyszínen, akkor őt lelövi. K. A. ekkor bement a házba, majd a kezében egy távcsővel felszerelt nyílpuskával jelent meg. A nyílpuskát célzásra emelte, majd az eszközt a rendőrökre irányítva tartotta.

A vádlott magatartásával, a telefonba tett kijelentéseivel, a nyílpuska rendőrökre fogásával és annak célon tartásával olyan fenyegetést jelentett, mely a rendőröket jogszerű eljárásukban akadályozta, az intézkedést befejezni nem tudták – áll a vádiratban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában