Erőszak

2023.12.09. 11:45

Iskolás fiút fenyegetett és rabolt ki egy tini az egri buszpályaudvaron

Iskolásfiút fenyegetett meg az egri buszpályaudvaron egy nála pár évvel idősebb tini csütörtökön. A fiú bérlete volt a zsákmány.

Guti Rita

Pontosan láthatjuk mikor jön a busz

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Olvasónk kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy december 7-én kora este az egri buszpályaudvaron fenyegetőzött egy tizenéves fiú, egy nála fiatalabb srácot pedig kirabolt.

– Valóban érkezett bejelentés arról, hogy december 7-én 17 óra körül az egri buszpályaudvaron megfenyegetett egy 12 éves fiút egy tizenéves srác – erősítette meg Soltész Bálint, vármegyei rendőrségi sajtószóvivő kérdésünkre. – A fenyegetőző pénzt kért a 12 éves sráctól, ám azt nem tudott neki adni a gyerek, de mivel megrémült odaadta a távolsági bérletét, hogy elkerülje a bántalmazást – tette hozzá.

A rendelkezésre álló információk alapján a 2010-es születésű fenyegetőző fiút péntek éjjel Hatvanban elfogták a rendőrök és rablás bűntett miatt kihallgatták.

2013. július 1. napján hatályba lépett Btk. módosítás alapján bizonyos bűncselekmények elkövetése esetén a büntethetőség alsó korhatára 12 év, hívta fel a figyelmet a rendőrségi sajtószóvivő. A Btk. 16. §-a ugyan a 14. életévben határozta meg a büntethetőség korhatárát, azonban egyes súlyosabb bűncselekmények elkövetésekor a büntethetőségi korhatárt 12 évre leszállította, feltéve, ha a gyermekkorú elkövető rendelkezett a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátással, derül ki a Jogászvilág cikkéből. A rablás pedig ilyen súlyosabb bűncselekménynek minősül. A fiú ugyanis nem csak elvette a srác bérletét, hanem erőszakosan meg is fenyegette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában