Közvetítői eljárás

2023.12.27. 09:28

Motorosnak ütközött, és súlyos balesetet okozott a figyelmetlen autós Egerben

A baleset még 2022 novemberében történt a vármegyeszékhelyen. Az érintettek kérték az ügy közvetítői eljárásra utalását.

Heol.hu

A fotó a rendőrség helyszíni szemléjén készült. A képen a motor és az okozó jármű eleje látható

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az Egri Járási Ügyészség határozata szerint egy férfi 2022 novemberében Egerben haladt autójával és balra egy kapubejáróhoz akart bekanyarodni - tájékoztatta portálunkat szerdán dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Mint közölte, vele szemben egy motoros közlekedett, melyen utasként ült a sértett. Az autóvezetőnek, mint a balra bekanyarodó jármű vezetőjének a KRESZ szabályai szerint elsőbbséget kellett volna adni a szemből érkező és egyenesen továbbhaladó jármű részére, azonban a terhelt figyelmetlen volt, megkezdte a kanyarodást, mely során nekiütközött a motornak. Az ütközés hatására a motor vezetője és utasa is lerepültek a járműről.

A balesetben a motoros utasa súlyos, bordatöréssel jár sérülést szenvedett.

Az érintettek – a gyanúsított és a sértett – kérték az ügy közvetítői eljárásra utalását és mivel annak minden további jogszabályi feltétele fennállt az ügyészség az eljárás hat hónapra történő felfüggesztése mellett azt elrendelte.

Dr. Gubala Ádám Miklós arról is beszámolt, hogy amennyiben egy gondatlanul okozott közlekedési baleset következtében – az elkövetőn kívül – más 8 napon túl gyógyuló sérülést szenved, a cselekmény közúti baleset gondatlan okozása vétségének minősül, amit a Büntető Törvénykönyv egy évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni. Ilyen ügyekben gyakori az eljárás felfüggesztése mellett a közvetítői eljárás elrendelése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában