Lopás

2023.12.06. 18:15

Saját szüleit lopta meg a verpeléti férfi, még a tévét is elvitte

A különös és a többszörös visszaesővel szemben az újabb bűncselekmény büntetési tételének felső határa szabadságvesztés esetén a felével emelkedik, de nem haladhatja meg a huszonöt évet. Az Egri Járási Ügyészség most egy különös visszaesővel szemben emelt vádat .

Heol.hu

A vád szerint a férfi 2022 őszén lopni ment szülei verpeléti házába, majd onnan egy televízióval, egy mikrohullámú sütővel és egy gázpalackkal távozott. A vádlott a televíziót és a mikrohullámú sütőt 15 ezer forintért értékesítette - közölte portálunkkal szerdán dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Az ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádolja a férfit.

A vádiratában a vádhatóság azt indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen ítélje egy év szabadságvesztésre az elkövetőt, amennyiben a bűnösségét a váddal egyezően beismeri.

Dr. Gubala Ádám Miklós arról is beszámolt, hogy a Büntető törvénykönyv alapján visszaeső a szándékos bűncselekmény elkövetője, ha korábban szándékos bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, és a büntetés kitöltésétől vagy végrehajthatósága megszűnésétől az újabb bűncselekmény elkövetéséig három év még nem telt el. Különös visszaeső az a visszaeső, aki mindkét alkalommal ugyanolyan vagy hasonló jellegű bűncselekményt követ el.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában