Egri Járási Ügyészség

2024.01.12. 12:05

800 ezret nyúlt le a kompolti ügyvezető, az egyik egri bankban kapta az ihletet

Csalás bűntette miatt büntetőeljárás indult egy 31 éves kompolti férfi ellen. A nyomozás befejezését követően az Egri Járási Ügyészség közvetítői eljárásra utalta az ügyet.

Heol.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2022 tavaszáig ügyvezetője volt egy budapesti cégnek, azonban a taggyűlés ezt a megbízatását visszavonta és megszüntette a férfi munkaviszonyát - tudatta portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

Tavaly júniusban a terhelt egy egri bankfiókban járt egy másik, általa ténylegesen képviselt vállalkozás pénzügyeinek intézése céljából. Ekkor derült ki véletlenül, hogy két számla is van a nevén, a legálisan képviselt cég számlája mellett fennmaradt a korábbi, általa vezetett budapesti kft. számlája feletti rendelkezési joga is, melyet a volt munkáltatója elmulasztott megszüntetni. A gyanúsított ennek ismeretében kapva kapott az alkalmon és a banki alkalmazottat a rendelkezési jogosultságát illetően tévedésben tartva gyorsan felvett 800 ezer forint készpénzt arról a számláról. A csalás persze később kiderült, de a volt ügyvezetőjétől a megkárosított vállalkozás már csak 63 ezer 375 forintot tudott behajtani - részletezte a sajtószóvivő ügyész.

Kiemelte, azért, hogy az okozott kár a költségekkel együtt teljes egészében minél előbb megtérüljön az ügyészség most a vádemelés helyett az eljárás 6 hónap időtartamú feltételes felfüggesztéséről határozott a közösen kérelmezett közvetítői eljárás lefolytatása érdekében. Ennek során a felek a kormányhivatalban megállapodást köthetnek egymással a kívánt elégtételről. Amennyiben ezt a gyanúsított teljesíti, úgy a büntetőeljárás megszüntetésére kerülhet sor vele szemben.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában